Riool verstopt Culemborg

Een riolering verstopping in Culemborg lossen wij graag voor u op!

Raakt uw riool verstopt in Culemborg door een nog onbekende oorzaak, dan kunt u op onze riooldeskundige rekenen. Hij bezoekt iedere dag adressen in Culemborg en omgeving om verstoppingen op te lossen. Ook u kunt snel geholpen worden: u hoeft alleen maar ons nummer te bellen voor een afspraak en het wordt geregeld!

Riolering verstopt: uw probleem of dat van de gemeente?

Deze vraag krijgen wij van verschillende klanten. Als er een verstopping optreedt in uw deel van de riolering - dus in een leiding op uw eigen perceel - dan bent u zelf verantwoordelijk. Ondervindt u hinder door een verstopping in het gemeentelijke deel van de riolering, dan zal de gemeente dit moeten oplossen.

Wat kunt u zelf aan de rioolverstopping doen?

Zelf verstoppingen oplossen is mogelijk als deze niet door iets ernstigers, zoals een kapotte leiding, worden veroorzaakt. Zo kunt u met de volgende middelen aan de slag gaan:

1. Rubberen ontstopper (plopper)
Maak het rubber soepel door het even onder de warme kraan te houden. Vul de verstopte sanitaire voorziening met een beetje water: dit zal de zuigkracht van de plopper versterken. Zet de plopper op de afvoer en beweeg deze op en neer tot het vuil naar boven komt.

2. Soda en heet water
Soda helpt goed tegen vetresten (maar niet bij grote vetklompen). Meng een pak soda met anderhalf liter heet water en giet dit langzaam door de verstopte afvoer. Laat dit een paar uur inwerken. Spoel dan na met warm water.

3. Sifon schoonmaken
Een sifon is een gekromde leiding. Deze bevindt zich onder wasbakken of gootstenen. In de kromming kunnen vuile resten makkelijk blijven steken. Maak de sifon los en verwijder het vuil dat erin zit. Reinig de sifon met een sopje en plaats hem dan weer terug.

Wat kan onze riooldeskundige voor u betekenen?

Als het zelf verwijderen van de verstopping niet lukt, dan staat onze specialist voor u klaar. U belt hem en hij komt dezelfde dag nog langs. Hij kan de verstopping met verschillende middelen verwijderen:

  1. Met een verenmachine
  2. Met een hogedrukreiniger
  3. Met een gewone ontstoppingsveer
De specialist kiest het gereedschap dat hem het meest geschikt lijkt. Gestold vet is altijd lastig te verwijderen. Met frezen en andere middelen kan het wel, maar de behandeling kan wat tijd in beslag nemen. Gaat het juist om vochtige doekjes? Dan is een gewone ontstoppingsveer misschien wel een beter middel.

Riool verstopt: welke kosten kunt u verwachten?

  • Hoe is uw riolering verstopt geraakt?
  • Zijn er eveneens reparaties nodig?
  • Welk gereedschap moet gebruikt worden?
  • Hoeveel arbeidsuren moeten in totaal gerekend worden?
De kosten voor een behandeling worden door de antwoorden op dit soort vragen bepaald. Niet alle verstoppingen worden namelijk door hetzelfde veroorzaakt. Niet alle verstoppingen zijn bovendien even snel op te lossen. Wilt u toch alvast een prijsopgave ontvangen? Bel ons gerust even.

Riolering verstopt in Culemborg? Wij zijn er voor u!

Terwijl uw riool verstopt blijft, kunt u niet koken, afwassen of naar de wc gaan. Wat een pech! Gelukkig kunt u ons dag en nacht bellen voor een ingreep. Onze vakman rijdt dan zo snel mogelijk naar uw adres in Culemborg of omgeving.

Riool verstopt Culemborg?

Wij staan 24/7 voor u klaar!